12 juli 2011

Eindelijk weer uitslapen

Zondag 10 juli.

Vandaag voor het eerst sinds tijden weer kunnen uitslapen. Niks niet vroeg weg hoeven voor het een of ander, maar gewoon tot 10 uur in je bed, je dan rustig aankleden en dan met z'n allen naar Denny's voor een ontbijt.
Ik nam weer de "Moon over my hammies", een klassieker die we ooit al de eerste keer dat we naar de VS gingen hadden gegeten, en die nog steeds op het menu staat. Gewoon 2 geroosterde boterhammen met scrambled eggs ertussen en plakken ham. Hash browns er naast. Niets bijzonders, maar toch steeds weer lekker zoals zij hem maken.
Daarna weer terug naar de cabin. Toen we daar waren begon het te stortregenen.
Maar het bleef lekker warm, dus hup de hot tub in.


We gaan nu een beetje beginnen met aftellen. De vakantie duurt nog maar een week en we zullen de komende tijd veel aan het rijden zijn. Daarom maar wat dingen uitgezocht om vooral 's avonds te gaan doen.
Voor vanavond was dat bowlen in Knoxville.Knoxville ligt een uur rijden van Gatlinburg vandaan, maar daar gaan de bowlingbanen een beetje fatsoenlijke tijd dicht. In Gatlinburg en Sevierville heb je alleen gemeentelijke bowlingbanen, en die sluiten op zondag al om 6 uur.
Op naar Knoxville dus. En als je in Amerika bent, dan doe je zoals de Amerikanen en eet je dus hamburgers en kip op de bowlingbaan (of pizza).


Daarna bowlen. Je kunt per spel per persoon betalen, of de baan voor 2 uur (of 1 als je met weinig bent) huren, en daar komt dan ook nog schoenhuur bij.
Normaal betaal je tussen de 3 en 4 dollar per game per persoon, op zondagavond had deze baan dat je $1,10 per game betaalde + $3 schoenhuur. Ze geven dan 15 minuten voordat dat begint tickets uit zodat ze weten wie er eerst binnenkomt en aan de beurt is etc.
Wij hadden ticket nummer 6 en met 32 banen ben je dan bijna direct aan de beurt. Je geeft aan dat je 3 games wilt spelen met z'n 5-en en dan ben je voor $31 bijna 2-en-een-half uur aan het bowlen.
Het was heel gezellig.

Hieronder nog wat actiefoto's.

 

 

      

Morgen vertrekken we weer uit de Smokies en gaan we naar Lynchburg. Daar overnachten we en dan rijden we door naar Harrisburg.
Morgen dus weer uitslapen.