7 juli 2011

Nieuwe poging, nieuwe kansen....

Woensdag 6 juli

Het is woensdag en dat betekent dat de Cades Cove Loop Road weer tot 10 uur gesloten is en we dus een nieuwe poging kunnen wagen om een rondje te gaan fietsen. Dezer keer maar een uurtje later van huis weggegaan, als we d'r om 8 uur zijn is het ook goed. Voor het weggaan nog maar even iedereen z'n schoenen gecontroleerd, je weet maar nooit....

Om half 9 kwamen we uiteindelijk aan en toen bleek het toch nog wel erg druk te zijn. Alle fietsen waren al verhuurd en toen we een half uur in de rij hadden gestaan, konden we ons op een wachtlijst laten zetten en zou het nog een half uur tot een uur duren voordat we konden gaan fietsen.
Dat hebben we maar gedaan, met de gedachte dat als er om 10 uur nog geen fietsen waren, dat we dan wel met de auto een rondje zouden rijden.
Dan vul je dus een waiver in (formulier dat je absoluut geen rechten kan halen bij wie dan ook als er wat gebeurt) en toen was het wachten.
Zo'n waiver vullen we al de hele vakantie in. Als je gaat fietsen, als je gaat tubben, als je gaat raften... telkens weer een waiver invullen. Daar komen deze vakantie nog wel een paar bij.
Ondertussen werd er door een aantal mensen nog wat ruzie gemaakt over wie er nou eerst aan de beurt was, de twee jongens aan de balie van de fietsverhuur bleken met 2 lijsten te werken en uiteindelijk bleken onze papieren ergens apart te zijn gelegd en zouden we helemaal niet aan de beurt komen als Petra niet opgelet had (zij was niet degene die ruzie ging maken :-).
Uiteindelijk werd het kwart voor 10 dat we op de fietsen zaten en aan de Loop konden beginnen.
Lekker fietsen !
Nou ja fietsen. Met heel veel moeite gelukkig een foto van Nan op de fiets kunnen maken, want die liep er meer naast dan dat ze er op zat.
Gelukkig had ze na de helft door hoe het schakelen werkte (van af blijven dus) en dat ze haar zadel wat hoger moest zetten om mee kracht te kunnen zetten.
Om 11 uur waren we terug bij de fietsverhuur. 17 kilometer, heuvel op en af,  in 5 kwartier... daar mogen we wel trots op zijn. De mevrouw die voor ons weg was gegaan was ook net terug en vroeg ons welke route wij hadden genomen. Zij hadden namelijk de kortste route genomen. Ze was wel errug verbaasd dat wij in dezelfde tijd, de hele Loop hebben gefietst.
Ehhh....  natuurlijk nog wel hertjes gezien, maar daar zijn we deze keer langs geraced. Was misschien ook niet helemaal de bedoeling  :-).

Na het fietsen zijn we nog een keer gaan tubben in een riviertje aan de voet van de Smokies om effe lekker te relaxen. We gingen bij RiverRat. Daar hadden we een Groupon voor, en daarmee konden we als we dat wilden de rest van de dag mee op het water blijven. Je kreeg een All-Inclusive armbandje om, kon een band pakken en dan gaan drijven. De route was zo'n 4 mijl, duurde anderhalf uur en aan het eind werd je weer opgehaald en kon je nog een keer gaan.Het leuke van het tubben hier was dat er een aantal stroomversnellingen waren waar je rondtollend doorheen dreef. Was erg leuk. Marc was als een speer weg (dus geen foto) en Petra dreef aan het eind. Uiteindelijk kreeg zij op 3 mijl een lekke band :-( en besloten wij maar het water af te gaan en langs de rivier terug te lopen naar het startpunt.
Toen we daar weer aankwamen en we ons net aan het omkleden waren, kwam de rest ook al weer terug met de bus. We vonden het wel leuk geweest en zijn weer terug gegaan naar de cabin.

Morgen weer een leuke dag. We gaan namelijk weer een waiver invullen : voor ZIP lijnen in de buurt van Atlanta. We gaan een dag de Smokies uit, slapen morgen in Atlanta en komen dan vrijdagmiddag weer terug.

Groetjes.