3 juli 2011

Ik zag.......... zes beren!!!!!

Zaterdag, 2 juli 2011

Rond kwart voor 6 zaten we in de auto onderweg naar Cades Cove om daar de loop te gaan fietsen. Rond kwart voor 7 waren we er, er stonden al een stuk of 10 mensen te wachten. Tot 10.00 uur kan je nl de loop fietsen zonder autoverkeer. Dat is op zaterdag- en woensdagochtend. Helaas, helaas, was het niet mogelijk om fietsen mee te krijgen. Je moet namelijk een schoen aan die ofwel gesloten is bij de tenen ofwel gesloten is bij de hiel. Nan had sandalen aan en dat mag nou eenmaal niet. Dus sportief als we zijn ;-p besloten de loop te lopen en dan woensdag opnieuw naar Cades Cove om dan te gaan fietsen. De loop is 11 mile (17 km!). We begonnen rond kwart over 7 aan de wandeling en rond half 11 waren we terug. Het is een mooie route en zo 's morgens is het ook nog niet zo warm. We zijn heel wat hertjes tegengekomen.


We begonnen eigenlik de moed op te geven om nog beren tegen te komen. Maar tot onze verbazing en vreugde is dat toch gebeurd! Op een gegeven moment stonden een aantal fietsers ergens vlak bij de weg naar te kijken. En wat bleek in de greppel echt vlak langs de weg zat een moederbeer met drie kleine beertjes. We hebben een heleboel foto's gemaakt maar omdat het best donker is in het bos zijn ze niet allemaal even duidelijk. Op een gegeven moment klommen de drie beertjes in de boom.


En moeder beer wandelde wat verder weg. Heel bijzonder om zo dicht bij te zijn, terwijl de beren rustig door gingen met naar eten zoeken en de kleintjes met spelen.


Nadat we uitgewandeld waren stapten we (uitgeput) weer in de auto om terug te rijden naar Gatlinburg. Onderweg stond er weer een hele groep mensen te kijken, wij weer uitgestapt en beneden zagen we weer een beer die op zijn gemakje aan het eten was! Het is toch wat al die keren dat we in Amerika geweest zijn geen beer tegengekomen en nu ineens achterelkaar! In het huis aangekomen, zijn we in de hottub gestapt, we hebben namelijk op de veranda een groot whirpool-achtig bad staan en met die moeie spieren was het heerlijk om daar in te zitten. In de namiddag zat Flip op zijn gemakje op de schommelstoel op de onderste veranda en was ik ook beneden. Ineens riep hij Peet kom snel; liep er een beer vlak langs de veranda!!!! Helaas geen fototoestel beschikbaar, maar dat was wel heel uniek.


Vrijdag, 1 juli 2011

Inderdaad een rustig dagje vandaag. Beetje buiten hangen, beetje binnen hangen. Marcel en ik zijn naar Home Depot gereden om een sleutelkluisje voor thuis te halen en bij Walmart nog even wat vergeten spulletjes. Verder wilden we rum (voor Pina Colada's) en wijn halen, maar al wat we vonden geen Liquorstore. Uiteindelijk hebben we er een in Gatlinburg gevonden, dus we kunnen aan de zuip. 's Middags zijn we met Marc nog even naar het zwembad geweest. Volgens Flip en Marc was het prima te lopen. Het clubhuis ligt ergens halverwege het huisje, maar je gaat wel berg op, berg af. Nadat Marcel en ik de eerste berghelling opgingen bij 35 gr waren we het al snel eens, met de auto! Het zwembad is een beetje klein, maar goed: om af te koelen is het heerlijk. Flip was trouwens die ochtend al heel sportief en is de berg afgelopen (tot aan de receptie) en toen weer naar boven gelopen. Al met al is hij ruim 2,5 uur bezig geweest. Onderweg stopte er allemaal bezorgde mensen die hem een lift wilden geven. Tja, dat zijn die Amerikanen niet gewend, iemand die lopend de berg opgaat. 's Avonds heeft Marcel de bbq lekker opgestookt en zaten we aan de steaks. Op tijd ons bedje in, want morgen gaat de wekker om 5.00 uur.