29 juni 2011

Fietsen in DC

De afgelopen dagen hebben we Washington bezocht lopend en fietsend!

Dinsdag 28 juni

Nou zeg zonder zadelpijn wakker geworden! En ook nog zin in fietsen vandaag, we zijn goed bezig! Na een ontbijtje bij de Deli aan de overkant van het hotel, hebben we de koffers alvast in de auto gelegd en toen hop weer op de fiets op weg naar de dierentuin. Een ritje van ongeveer 10 km. Het begon goed met alleen maar naar beneden, maar ja ik had het kunnen weten, er komt een moment dat we ook weer naar boven moeten! Pffff dat viel wederom voor Nan en mij niet mee. Marcel, Marc en Flip deden het fluitend (niet eerlijk). Maar uiteindelijk kwam de dierentuin in zicht. Het was vandaag een warme dag en dus flink wat dieren hadden zich goed verstopt. Wel hebben we de panda gezien, hij ziet er echt uit als een knuffelbeer!


Omdat we de fietsen uiterlijk 14.00 uur terug moesten brengen, zijn we rond 13.00 uur vertrokken richting het centrum van Washington. Nou dat was pas een leuk ritje, helemaal geen zware heuvels ha,ha. Nadat de fietsen afgeleverd waren, stond er nog 1 bezienswaardigheid op het programma; het museum of Crime and Punishment. Dat was een erg leuk museum, ze lieten daar allerlei voorwerpen zien die vanaf de middeleeuwen tot nu gebruikt werden om te straffen en ze lieten zien hoe de politie te werk gaat bij strafonderzoeken. Heel erg leuk.


Nadat we alles gezien hadden, werd het tijd om de auto bij het hotel op te halen. Dus met de metro weer naar Silver Spring en daarna in de auto voor een ritje van ongeveer drie uur naar Harrisonburg. Daar overnachten we en dan morgen nog ongeveer 2,5 uur rijden om te gaan tubben!

Wordt vervolgd!!!!!


Maandag 27 juni zijn we vanuit Silver Spring met de metro naar Washington vertrokken. Daar aangekomen eerst op weg naar de 'naald'. Marcel had vanuit Nederland al kaartjes geregeld en dat was maar goed ook, want de kaartjes waren voor die dag al allemaal uitgegeven. Het werkt namelijk als volgt, de kaartjes zijn gratis maar moeten van te voren opgehaald worden, je bent dan ook afhankelijk van de tijd. Marcel had dit al vanuit Nederland geregeld en ook al opgestuurd gekregen, dus om 11.00 uur waren we aan de beurt om naar boven te gaan. Ook daar is de beveiliging streng, dus eerst de tas door de scanner daarna zelf door het poortje lopen en dan op naar de lift. Na even wachten wordt je met de groep naar het topje van de naald gebracht en heb je uitzicht over heel Washington.

Het Witte Huis was dus ook goed te zien, helaas, helaas Obama was er niet. Nadat we alle kanten van Washington gezien hadden, weer met de lift naar beneden. Terwijl we naar beneden gingen vertelde onze 'ranger' allerlei wetenswaardigheden over de naald. O.a. dat elke staat een steen heeft gestuurd en dat deze van verschillende materialen gemaakt zijn. Bijvoorbeeld van goud, brons of zelfs jade. Ook liet hij vanuit de lift wat van die stenen zijn. Nadat we beneden aangekomen waren, was het tijd voor het museum van Natural History van het Smithsonian. Omdat het van het Smithsonian is, is de toegang gratis (net als de dierentuin waar we de volgende dag heengegaan zijn). Na daar een tijd rondgewandeld te hebben, werd het tijd om de fietsen op te halen. Eerst natuurlijk een waiver tekenen dat zij niet aansprakelijk zijn, Marc moest, tot zijn teleurstelling, een helm op. Het fietsen in Washington was ondanks het drukke verkeer erg leuk. We zijn langs het Witte Huis gefietst en naar Arlington. Daar hebben we het graf van John F. Kennedy bezocht. Hij ligt daar samen met zijn vrouw en twee kinderen begraven.

Verder zijn we ook naar het graf van de onbekende soldaat gelopen. Daar was net de wisseling van de wacht. Ook dit was indrukwekkend. Iedereen wordt geacht op te staan en stil te zijn.


Arlington is echt een immense begraafplaats en wordt ook nog steeds gebruikt. Alle stenen staan in keurige rijen. Na Arlington nog naar The Mall gefietst maar deze wordt momenteel opgeknapt en de Reflecting Pools zijn dat ook gesloten. Wel was het druk bij het monument van Lincoln. Nan, Flip en Marc zijn heel dapper de trappen opgeklommen, terwijl Marcel en ik even op de fietsen pasten :-) Na al deze inspanningen en het vooruitzicht om nog naar Silver Spring te moeten fietsen, was het tijd voor een heerlijk ijsje in Georgetown. We hoorden trouwens de volgende dag op de radio dat Obama de dag nadat wij een ijsje hadden gehaald, hij ook in Georgetown een ijsje kwam halen. Verdorie net een dag te vroeg geweest!!


Na een heerlijk ijsje gingen we opgewekt op de fiets richting hotel in Silver Spring. Maar....... dat viel niet mee zeg, we moesten behoorlijke stukken omhoog fietsen en dan ook echt stijl omhoog! Marcel en Marc gingen als een speer en Flip bleef trouw achter Nan en mij fietsen ;-) Op een gegeven moment konden Nan en ik niet meer en zijn we 2x de heuvel op gaan lopen. Eraf was trouwens wel leuk hoor. Nadat we bij het hotel aangekomen waren, waren we wel trots op ons zelf hoor. 's Avonds zijn we ook nog naar de film gegaan (ja,ja, we zijn echte die hards). De film Super 8, was een leuke film.
Hulde trouwens voor Marcel die ons zelfs op de fiets nog met zijn Tom Tom op de iPhone overal door heen gelootst heeft! We zijn geen een keer op de snelweg terecht gekomen!