27 juni 2011

De vakantie is begonnen!!!!

Zondag 26 juni

Om 6 uur vertrokken Marcel en Flip naar de autoverhuur. We hebben en Chevrolet Tahoe. Rond 10 uur vertrokken we uit New York om te gaan shoppen in Jersey Gardens. Een hele grote outletmall. Nou we hebben ons hart weer opgehaald. O,o en de vakantie is nog maar net begonnen. Rond 14.00 uur waren we uitgewinkeld, dus hup in de auto op weg naar Washington. Onderweg nog even lunchen met buffalo wings en toen in de file naar een voorstadje van Washington. Hier blijven we de komende dagen. Morgen gaan we naar het Washington monument en vanaf 's middags fietsen.

Wordt vervolgd...


Zaterdag 25 juni:

Uiteraard waren we vroeg wakker! Het duurt wel even voordat we aan het tijdsverschil gewend zijn! Omdat het ontbijt bij de kamer inbegrepen was, hebben we daar ontbeten. Dit keer eens een bagel geprobeerd met kruidenkaas en jam, wel lekker maar heel machtig.


Dit is ons laatste dagje met Jesse want eind van de dag zijn Marcel en Jesse gaan inchecken bij zijn appartement. Maar eerst op naar 6th Avenue, want daar is op zaterdag markt. Al wandelend over de markt kwamen we bij Macy's dus daar hebben Nan en ik gelijk een kortingskaart opgehaald. Vanaf daar zijn we weer richting Times Square opgewandeld, daar lekker even gezeten en mensen gekeken (er liepen er genoeg). De M&M store nog even bezocht en weer even gezeten, tegenwoordig begint New York ook wat Europeser te worden en zetten ze terrastafeltjes en stoeltjes neer waar mensen gewoon lekker kunnen zitten.


We hebben gelijk ook Central Park nog maar even meegepikt. Daar hebben we een gedeelte van een basebal wedstrijd zitten kijken en van het zonnetje genoten. Na een hotdog zijn we weer richting hotel gewandeld, want Jesse moest natuurlijk gaan inchecken. Omdat de markt er nog steeds was besloten Nan, Marc en ik daar nog rond te kijken en gingen Marcel, Flip en Jesse vast terug naar het hotel. Na een half uurtje besloten wij ook terug te gaan naar het hotel. Daar stonden Marcel, Flip en Jesse al beneden met alle bagage te wachten. Wat bleek Marcel had een vergissing gemaakt en het hotel was maar voor 1 nacht geboekt! Oeps, omdat het appartement van Jesse toch echt te klein is voor zes mensen moest er wat ander bedacht worden. Helaas zat het Park hotel al helemaal volgeboekt, maar ze hebben nog een hotel in New York, het Strand hotel en die had nog 2 kamers beschikbaar. Dus hup alle bagage weer mee en van de 28ste straat naar de 37ste straat wandelen. Ook dat was weer een erg mooi hotel. Jesse en Marcel vertrokken naar Brooklyn. Ook Jesse heeft een prima appartement, dus die komt vast zijn tijd wel door. Nadat Marcel weer terug was zijn we een hapje gaan het bij het Hartland Brewer. Dat is een restaurant met allerlei soorten bier. Ook door hunzelf gebrouwd bier.


Vrijdag 24 juni:

Om half 9 precies stond de taxi voor de deur, het was iemand die van doorrijden hield dus iets over negenen waren we op Schiphol. Inchecken bij British Airways ging ook lekker vlot, dus daarna nog even op Schiphol rondgewandeld.Dit jaar geen gedoe bij de beveiliging, ook niet in Engeland ;-) Zonder vertraging vertrokken we naar Londen, daar aangekomen snel uit het vliegtuig, want de volgende vlucht vertrok 1,5 uur later. Daar weer door de beveilging, nou dat ging dus prima, aangekomen bij de gate was het boarden al begonnen dus dat ging ook lekker snel. Marcel had voor ons de achterste stoelen gereserveerd, dus we zaten lekker ruim. De vlucht duurde 7,5 uur en ik moet zeggen dat het heel erg mee viel. We kwamen dus eind van de middag (New York) tijd aan. Voor ons was het natuurlijk veel later, maar we waren vastbesloten het vol te houden. Na heeeeeel lang wachten bij de immigratie, konden we de bagage ophalen en met de skytrain naar het metrostation. Daar met de koffers de metro in, helaas hebben de metrostations geen roltrappen en moesten we op een andere verdieping overstappen, dus dat was sjouwen op de trappen. Maar uiteindelijk in het Park South hotel aangekomen. Daar de spullen neergezet en toen op naar Times Square. Omdat we toch wel moe waren, hebben we bij TGI gegeten en weer teruggewandeld naar het hotel en toen........slapen!!!