14 juni 2011

Tien, tien, tien !


Nog 10 dagen te gaan en dan zitten we in New York City...  the City that never sleeps.
En we hebben d'r zin in.


Ik zal hier een beetje vertellen wat ons reisschema gaat worden en wat de plannen zijn.


Vrijdag de 24e vliegen we met British Airways van Schiphol naar Londen. Daar hebben we een uur (!) de tijd om te gaan hollen naar het vliegtuig dat ons naar JFK zal vliegen.
Een uur is niet veel, maar ik heb even nagekeken wat we vorig jaar aan tijd hadden en dat was een uur en een kwartier. En toen hebben we nog een tijdje kunnen wachten voordat we konden boarden, dus het zal wel haasten worden, maar we hoeven niet hard te hollen. 
We hebben de stoelen al vastgelegd voor de vlucht naar New York. We zitten achteraan met 3 rijen van 2 stoelen. Het voordeel daarvan is dat je wat ruimte hebt tussen stoel en wand om je tas kwijt te kunnen, dat je met z'n drieen aan het raam zit en dat er geen 2 hoeven op te staan om de derde uit z'n stoel te laten klimmen. Vorig jaar hadden we deze stoelen ook en dat was prima bevallen.
Om half 4 's middags komen we dan aan op JFK. Via deze site kon ik vinden dat het op vrijdag tussen 4 pm en 5 pm het rustigst is van de dag bij de immigratie, dus dat komt goed uit. Hoeven we daar waarschijnlijk ook niet lang te wachten.
Koffers ophalen, door de douane en dan New York in.


We hebben besloten de metro te nemen naar Manhattan. Dan neem je eerst de Airtrain naar Jamaica. Bij het verlaten van het station betaal je voor de Airtrain (en aangezien we met de metro gaan, nemen we een combi-ticket voor Airtrain en metro). Dan stappen we op de metro (A-line) moeten een keer overstappen (op de 4 bij Fulton Str./Broadway) en dan komen we uiteindelijk midden in Manhattan uit op de 28th Street.
Voor de eerste 2 nachten hebben we het Park South Hotel.
We gaan 's avonds waarschijnlijk wat eten bij Heartland Brewery.
Zo laat mogelijk naar bed, om de volgende ochtend op een beetje normale (NY) tijd wakker te worden.


En dan zaterdag een beetje wennen.
Op 6th Avenue is een Flea Market dus daar willen we naar toe, en verder wat rondwandelen (Times Square, Macy's).
's Middags ga ik met Jesse naar Brooklyn. Hij blijft de komende 3 weken in New York om met Amy te kunnen zijn en daarom heeft hij een appartementje gehuurd. Ik ga met hem mee om in te checken en dan blijft hij daar en ga ik weer terug naar Manhattan en zijn we nog met z'n vijfen.


Zondagochtend ga ik de auto halen op vliegveld Newark. Daarna gaan we naar Times Square naar de Times Square Church om eens een echte Gospel kerkdienst mee te maken. 
De kerkdienst duurt 2 uur en zit vol met zang, donderende preken, sms-ende kerkgangers en constante Hallelujahs. 

Daarna laden we de auto vol en gaan we naar New Jersey naar de Outlet Mall. Het leuke van kleding kopen in New Jersey is dat de tax op kleding en schoenen
is afgeschaft, dat maakt het dus allemaal nog goedkoper. We gaan met lege koffers daarheen en komen met volle koffers terug.
Maar goed dat we weer een Ford Explorer hebben gehuurd, daar kan een hoop in.


Na de Outlet Mall rijden we naar Washington. We zitten buiten Washington in Silver Spring. Vandaar kunnen we makkelijk de metro pakken naar DC, zodat we geen problemen zullen hebben om de auto te parkeren.


Morgen weer verder.