10 juli 2011

Hang gliding was helemaal geweldig en raften op de Upper Ocoee was ook niet mis!!!

Zaterdag, 9 juli 2011

Ja hoor, weer vroeg weg (zucht). Dit keer zaten we om half 7 in de auto, richting Ducktown. Daar zijn we gaan raften op de Upper Ocoee. Een gedeelte van het parcours is ook gebruikt tijdens de Olympische  Spelen in Atlanta. Onze begeleider was Scott, een senior guide en een behoorlijk fanatieke. Omdat hij senior guide is, heeft hij ook de verantwoording over de andere gidsen. We gingen met totaal 8 boten. En omdat er behoorlijk heftige stroomversnellingen inzitten, bleef iedereen bij elkaar zodat mocht iemand er uitvallen er genoeg hulp zou zijn.
Wij zouden met 5 in een boot zitten en Hope (counselor op een basisschool) had in haar eentje geboekt, dus die kwam ook bij ons te zitten.We boften nog vandaag: de rivier ligt achter een dam die electriciteit opwekt en 35 dagen per jaar wordt de dam opengezet (en de rivier dus wilder). Dit was 1 van die 35 dagen :-)
Marc zag een beetje bleek om zijn neus en vond het toch wel eng, hij was het meest bang dat Flip eruit zou vallen. Maar iedereen (zelfs Flip) is in de boot blijven zitten. Scott was dus behoorlijk fanatiek en wilde waarschijnlijk zijn trackrecord van nooit iemand overboord bijhouden (terwijl wij gewoon fun wilde hebben), maar dat heeft de pret niet mogen drukken, we hebben het gewoon leuk gehad, maar het was wel een behoorlijk heftige rafttocht. We hebben een stroomversnelling (categorie 4 voor de kenners ;-p) van 0,5 mile gedaan. Die was behoorlijk heftig en nat, nou toen we die eenmaal gehad hadden vond Marc het ook leuk.

Aan het einde van de tocht mocht er nog gezwommen worden naast de boot/raft. Marcel maakte daar nog even dankbaar gebruik van.
Na het raften gingen we weer on the road en hebben we (ik) de 'Dragon Tale' nog gereden, heftig hoor al die bochten!!! 's Avonds hebben Nan en ik gekookt (ja,ja) en zijn Marcel en ik samen met Marc naar de nieuwste Transformers geweest. Weer een grote frisdrank erbij en Marc een grote zak popcorn (je wilt tenslotte alles de American way). 's Nachts om 1.00 uur de berg weer oprijden (brrr). Maar Marcel heeft ons veilig boven gebracht. En morgen dan....... slapen we uit!!

Vrijdag, 8 juli 2011

Weer errug vroeg opgestaan, 6.00 uur waren we onderweg naar Look Out Mountain. Om 8.00 uur werden we daar verwacht voor onze kennismakingscursus hang gliden. Eenmaal in die buurt aangekomen kostte het wat moeite om de juiste plek te vinden, maar iets over half 9 waren we er uiteindelijk. Net op tijd, want de instructeur stond net op het punt de boel af te sluiten en naar de plek te rijden waar de cursus gegeven werd. Na de gebruikelijke waivers en een formulier die we 's middags nodig hadden voor de tandemsprong waren we er helemaal klaar voor. Dus in de auto achter de instructeur aan op naar de Hills. Daar werden we in een harnas gehesen, een helm op en kniebeschermers op en werd er begonnen met de uitleg hoe je vast te maken aan een hangglider en hoe je de securitycheck moet doen. Toen we dat geoefend hadden mochten we gaan proberen de hangglider op de juiste manier op te tillen en er mee rennen, zodat je vertrouwd raakt met het opvangen van de wind e.d. Zo'n hangglider is nog behoorlijk zwaar, dus we hebben ook aan onze spierballen gewerkt. Daarna werd het tijd om het op een heuveltje te proberen. Marc was als eerste en Mike (de instructeur) vond hem een 'natural born pilot' ;-) Onze Marc ging zowaar een stukje de lucht in, daarna was Marcel die ging ook een stukje de lucht in, daarna kwam ik, ik ging helaas maar een klein stukje en uiteindelijk Nan die ging ook een klein stukje. Flip was ermee gestopt, omdat hij nog last van zijn knie had (na het raftavontuur van een paar dagen geleden).
Helaas kwam er teveel wind opzetten en was het niet meer verantwoord om beginners te laten hang gliden. Dat was wel erg jammer, want we vonden het allemaal heel erg leuk. M.u.v. Marc waren we allemaal maar een keer van het heuveltje afgegaan. Marc mocht voor de derde keer, maar ook voor hem stond er teveel wind en hij crashte.


Was niets aan de hand hoor, hij had zelf nog de grootste lol. Flip was beneden aan het fotograferen en die werd bijna ondersteboven gevlogen door iemand anders :-) Nou toen werd het echt tijd om te stoppen. Omdat we niet de hele kennismakingscursus konden volgen door de wind, mochten we 's midags een tandemsprong maken van 4000 fth. ipv 2000 fth. Wow nog hoger!!! Toen we naar het stadje reden om te gaan lunchen viel het op hoeveel omgewaaide bomen en daken van huizen er lagen. Het bleek dat een paar weken geleden ze in dat gebied vier (!) tornado's op een dag te verwerken hebben gekregen. Na de lunch gingen we vast richting Lookout Mountain Flight Park. 's Middags om 4 uur zouden we aan de beurt zijn voor de tandemvlucht, maar omdat er ook een zwembad was daar (er is gelijk een kampeerterrein bij het Flight Park) en er verder niet zoveel bijzonders in die buurt was besloten we daar maar te wachten. Uiteindelijk werd het 4 uur en werden we weer in een harnas gehesen, een bril op en een helm op.
Er waren twee begeleiders; Pete en Dan en met een van hen zouden we de tandemvlucht gaan doen. Marc ging als eerste. Eerst werd hij aan de hangglider vastgemaakt, daarna maakt de begeleider zich vast. Je hangt als het ware boven de begeleider, zij hebben een harnas aan met een lus aan allebei de kanten en daar moet je je vast houden. Dan wordt de hang glider (die op wielen) staat aan een klein vliegtuigje vastgemaakt en hup daar ga je de lucht in. Bij Marc hadden ze niet gezien dat het een vlucht van 4000 ft moest zijn i.p.v. 2000 ft. Dus zijn eerste vlucht was 2000 ft, om het goed te maken mocht hij als wij allemaal geweest waren nog een keer. Nou dat vond hij heeeeel vervelend! De tandemvlucht was echt ontzettend gaaf, je stijgt heel snel op en als de glider eenmaal op 4000 ft zit wordt je losgekoppeld van het vliegtuig en dan zweef je dus in de lucht. Ook mag je dan zelf de hang glider besturen. Het was echt een hele bijzondere ervaring. Tijdens het hang gliden zijn er ook foto's gemaakt, maar die moeten nog 'ouderwets' ontwikkeld worden, dus die volgen nog. Wel zijn hieronder een aantal foto's die we zelf gemaakt hebben.

Tegen 18.00 uur vertrokken we weer richting Gatlinburg. We zitten nu in een cabin op Ski Mountain, ook weer behoorlijk hoog.

1 opmerking:

Thomas zei

hey marcel, wat een actie in jullie vakantie genieten jullie ook van de rust of doe je dat strals als je terug bent. Top wat een adventure en leuke foto,s fijne dagen verder en alvast een goede terug reis groetjes Thomas en Heidie