26 juli 2010

Pittsburgh Pirates

Zaterdag, 24 juli 2010

We zijn vandaag uit het super chique Westin hotel vertrokken in Columbus. Nog even een fotootje:We zijn voordat we vertrokken eerst nog naar Dunkin’ Donuts gewandeld. Daar bleken ze gewoon meer dan alleen donuts voor ontbijt te hebben en ze hadden heerlijke cappuccino! Daarna weer on the road, richting Pittsburgh daar gaan we vanavond naar een baseball wedstrijd van de Pirates kijken. Rond 13.30 uur kwamen we in Pittsburgh aan, de wegen rond een grote stad zijn normaal gesproken al moeilijk te volgen maar hier was ook nog de ene roadconstruction na de andere dus leve Marcel en de tomtom :) Omdat we wel erg vroeg voor het hotel waren, besloten we maar eerst een Mall te bezoeken. We zijn een beetje verwend geraakt, want we vonden de Mall niet echt bijzonder, alleen Marc heeft nog wel geld uitgegeven in de Game Stop. Daarna naar het hotel, deze keer was het het Raddisson. Daar bleken ze een buitenzwembad te hebben dus even gezwommen en toen heerlijk in het zonnetje gezeten. Om 18.30 uur vertrokken we richting het stadion, normaal gesproken is het 10 min. rijden, maar nu stond alles vol en zijn we in de file richting stadion gegaan. Achteraf bleek dat er ruim 36.000 toeschouwers aanwezig waren! Omdat een parkeerplekje vinden nog niet zo simpel bleek, zette Marcel ons af in de buurt van het stadion en ging hij de auto ergens parkeren. We hadden plekken vlak achter de ‘thuisplaat’, helaas hing er een groot net achter dus een bal vangen zat er niet in.


Ondanks dat de wedstrijd al bezig is loopt iedereen vrolijk heen en weer voor alles en nog wat. De wedstrijd was trouwens tegen de San Diego Padres. De Pirates begonnen goed met 2 homeruns helaas ging het daarna alleen maar bergafwaarts en verloren ze uiteindelijk met 9-2 (oeps). Tijdens het wisselen op het veld werd iedereen natuurlijk goed bezig gehouden, met het schieten van hotdogs, de parrot van de Pirates (een grote papegaai) die langs de tribunes rende, vragen over de Pirates, die trouwens als bijnaam ‘Bucs’ hebben. Tijdens de 7e inning begon het te regenen dus werd er een enorm doek over het veld heengelegd en begon het wachten.

Na ongeveer 20 minuten werd het droog, kwamen er weer allemaal mannetjes het veld op om het doek weg te halen, werd er even geharkt en gesleept en daar gingen we weer. Rond 23.00 uur was de wedstrijd afgelopen, helaas niet zo gunstig voor de Pirates maar dat was nog niet het einde van de avond. Steve Miller zou nog een concert geven! Hup het doek werd weer over het veld neergelegd, er kwamen karretjes met het podium en boxen aangereden en binnen een kwartier kon het concert van start gaan. Het hele stadion ging compleet uit zijn dak en liedjes waarbij wij elkaar twijfelend aankeken werden uit volle borst gezongen. Helaas, helaas, de regen gooide roet in het eten, nou ja, de regen eigenlijk niet, want Steve Miller ging gewoon door en toen kwamen de nummers die wij ook kennen. Maar op een gegeven moment begon het te onweren en toen vond de organisatie het niet meer verantwoord. Steve Miller wilde eigenlijk niet stoppen, maar ook hij had niets te zeggen. Hij mocht nog 1 nummer spelen en toen was het afgelopen, tja en dan met zijn 36.000-den naar buiten. De regen ging trouwens vrolijk door en dat vonden ze bij de Pirates ook helemaal niet leuk gezien het scorebord.De parkeergarage was gelukkig niet heel ver lopen en toen weer een stukje in de file naar het hotel. Uiteindelijk waren we om 1.00 uur ’s nachts thuis. Het was een hele gezellige avond en morgen op naar de Niagara Falls.