18 juli 2010

Naar Atlanta

17 juli 2010

De eerste week zit er op en we zitten nu in Atlanta, Georgia.
Ruim 1800 kilometer gereden en het gaat redelijk volgens planning. Hier een kaartje wat we tot nu toe hebben gereden.


Wat gepland was maar niet doorgegaan is, is een bezoek aan Gettysburg waar een van de belangrijkste slagen van de Amerikaanse burgeroorlog is uitgevochten.
En een bezoek aan de Washington Zoo was leuk geweest (maar daar was ik uiteindelijk de enige in die dit leuk had gevonden, dus zijn we maar gaan winkelen).

Vandaag om 9 uur uit Asheville vertrokken om niet tot 6 uur of later in de auto te hoeven zitten. Eerst nog 50 mijl de Blue Ridge Parkway gevolgd door de bergen in de hoop nog wat herten of beren te zien en daarna wat meer de Interstate Highways gevolgd.
Op het programma stond ook een bezoek aan het Amicalola Falls Statepark en daar kwamen we om half drie aan. De Amicalola Falls is de hoogste waterval van Georgia en in het park kun je (natuurlijk) picnicken en bij bijna elke tafel staat een gietijzeren bbq. En dit wordt dan ook veel door de Amerikanen gedaan.

En ook door ons natuurlijk. We hadden gisteravond al boodschappen gedaan en vanmorgen vers brood gehaald en het brood smaakte bijna normaal Nederlands. Het bbq-en lieten we maar even gaan ivm de tijd die er in gaat zitten. Volgende week als we in de cabin zitten gaan we zeker elke dag bbq-en.

Na het eten zijn we een trail gaan lopen naar de top van de Amicalola Falls. Jesse had er goed de snelheid in zitten en Marc had wat aanmoediging nodig na de eerste mijl stijl omhoog, maar uiteindelijk zijn we allemaal goed aangekomen.



En Marc kon voor de foto weer gewoon spontaan lachen.
Nog even een foto van een stukje van de Falls waar het uiteindelijk om ging :

Daarna konden we weer terug naar beneden. Dat viel Jesse wat meer tegen dan de weg omhoog. We hadden een trail naar boven genomen en namen een aantal trappen naar beneden. Het kwam uiteindelijk neer op zo'n 1000 stevige traptreden en Jesse kreeg halverwege last van kramp.
Misschien moet hij toch wat meer op de roeimachine trainen.

Maar ook dat hebben we allemaal overleefd.
Daarna op weg naar Atlanta waar we nu dus zitten. We zitten in het Sheraton en daar hebben ze in de weekends een hoop familie reunies. Je ziet allemaal grote groepen Afro-Amerikaanse families met een eigen ontworpen t-shirt lopen in een eigen kleur met de naam van de familie en dan REUNION 2010 er bij.

's Avonds zijn we naar de film The Sorcerer's Apprentice gegaan die ging over een nakomeling van Merlijn de tovenaar in het huidige New York, die getraind moet worden door een leerling van Merlijn om de wereld te redden. Natuurlijk komt het allemaal goed. Het was een erg leuke film. We wilden voor de film naar de Cheesecake Factory om te eten en kwamen daar om half 7 aan. Toen stonden er al een man of 50 te wachten om opgeroepen te worden om te gaan eten. Wij moesten om 8 uur bij de bioscoop zijn dus zijn maar in de foodcourt van de mall gaan eten. Morgen een nieuwe poging wagen om bij de Cheesecake Factory te gaan eten. Maar eerst naar Six Flags.

Tot morgen :-)