17 juli 2010

Cruisen over de Shenandoah river

Donderdag, 15 juli 2010

Gisteravond had ik bijna Marcel verslagen met bowlen. Jesse en ik stonden erg lang bovenaan en Marcel werd steeds stiller :-) Maar helaas aan het einde begon hij ineens erg goed te gooien en ik kreeg natuurlijk medelijden met hem, dus ik heb hem maar laten winnen. We wilden natuurlijk wel een gezellige avond hebben..... Ook Marc begon steeds beter te gooien, alhoewel hij het nog steeds jammer vond dat er geen bumpers geplaatst waren.

Vandaag is het D-day voor mij (Petra), we gaan 'kajakken'. Ondanks dat ik alles al opgenoemd  had waarom het nooit leuk kon zijn in een kajak was ik zwaar in de minderheid dus moet ik eraan geloven :-( Bij het kanoverhuurbedrijf kregen we te horen dat de rivier onder de normale stand was, dus de tocht die we wilden maken werd afgeraden. We hebben nu een tocht van 7 mijl gedaan van Karo naar Front Royal een tocht waar ongeveer 3 tot 4 uur voor staat. Met waterschoenen aan, flesje water bij ons en het fototoestel waren we er helemaal klaar voor. Met een zwemvest en een peddel de bus in naar het vertrekpunt. Jesse en Marc zijn allebei in een √©√©npersoonskajak gegaan en Marcel en ik samen in een tweepersoonskajak. Nou daar gingen we. Gelijk bij het vertrekpunt kregen we onze eerste stroomversnelling, nou dat is een echte aanrader voor een huwelijkscrisis ;-) Ik had natuurlijk geen benul van sturen met een peddel dus Marcel en ik gingen achteruit de stroomversnelling door, vond Marcel niet echt leuk geloof ik. Maar na een beetje oefenen ging het steeds beter. Jesse had nog nooit in een kajak gezeten, maar vond het nadat hij door had hoe hij moest bijsturen e.d., helemaal geweldig.


Marc kon natuurlijk al kajakken want hij had in Zoetermeer al een paar keer in een kano gezeten, maar moest wel even slikken toen hij zag hoe Jesse er vandoor ging en had even een peptalk van zijn ouders nodig. Het varen was erg leuk, onderweg kwamen we een heleboel (grote) waterschildpadden tegen en vlak voor onze kajak sprong een visje naar boven. We hadden heerlijk weer en op de rivier was het heel rustig (ook het water hihi). Op een gegeven moment hoorden we een heleboel lawaai en gefluit, het leek wel of er een grote raderboot aangevaren kwam, ik zag ons al overvaren worden, maar gelukkig het was gewoon een trein en het spoor loopt vlak langs het water. Op een gegeven moment waren Marcel en ik nog maar alleen op het water Jesse en Marc waren al ver voor ons uit gevaren. Wij besloten het maar rustig aan te doen, want het kajakken ging best wel snel. We waren om 11.00 uur vertrokken en hadden afgesproken dat we om 15.00 uur opgehaald zouden worden in Front Royal, zodat we ruimschoots de tijd hadden. Maar ja alles liep zo voorspoedig dat we uiteindelijk om 13.00 uur al aankwamen. Toen Marcel en ik dus ook bij de verzamelplek aankwamen stond daar een kletsnatte Marc. De jongens waren met de kajak aan de kant gegaan toen Marc besloot nog maar een stukje te gaan varen, maar ja het instappen ging niet zo goed met als gevolg dat hij eruit viel. Nou ja, het was toch warm. Omdat we pas om 15.00 uur gehaald zouden worden gingen de jongens nog maar even met de kajak in het water. Uiteindelijk verzamelden er nog wat mensen met een kajak en die werden eerder opgehaald, dat kwam mooi uit want wij konden ook gelijk mee.

Marcel en Jesse hielpen de jongen die ons op kwam halen nog even met de kajakken inladen en toen weer terug naar het verhuurbedrijf. Ik moet zeggen dat het mij heel erg meegevallen is, ik vond het zelfs leuk ;-) Misschien gaan we in de Smoky Mountains weer kajakken en misschien ga ik dan wel in een eigen kajak, maar dat zien we dan wel weer. Nadat iedereen zich afgedroogd had zijn we weer op weg gegaan, we hadden nog een rit van bijna 3 uur voor de boeg naar Christianburg. Onderweg hebben we langs de highway nog gepicknickd. Er staan daar zelfs bbq's klaar maar helaas hadden wij alleen fruit bij ons. Aangekomen in Christianburg zijn we gaan eten bij een bbq restaurant 'Cabin Log BBQ' het bleek een soort fastfood restaurant voor bbq te zijn. Natuurlijk hebben we de pulled pork geprobeerd, maar unaniem is besloten dat de pulled pork van Marcel veeeeel beter is. Verder was het niet echt een bbq restaurant wat wij ons ervan voorgesteld hadden. Na het eten zijn we naar de bios gegaan. We hebben 'The last airbender'gezien.

Met een grote bak popcorn en de jongens allebei een beker met drinken, het waren medium bekers maar ik geloof dat er een liter inzat (mijn hemel). De film was erg leuk, ondanks alle commentaar van Jesse en Marc. Zij volgen de serie en kennen alle namen en personen, dus die leek weer niet en dat was belachelijk bla,bla,bla. Maar uiteindelijk was het toch een goeie film.

Vrijdag, 16 juli 2010

Na een ontbijt bij IHOP, waarbij de serveerster dacht dat Nederland bij Duitsland hoorde en dat men in Duitsland links rijdt (zucht) zijn we op weggegaan naar de Smoky Mountains. Het zou een lange rit worden vandaag, onderweg naar Asheville. We hebben de Blue Ridge Parkway gevolgd, de zgn. scenic route. Dat waren dus wegen die kronkelend omhoog en omlaag gaan. De Smoky Mountains deden hun naam eer aan, want we hebben onderweg heel wat regen gehad. Maar dan ook echt dat je het ene moment in de zon rijdt en het volgende moment in een gigantische hoosbui. Echt een regenbui waar je geen hand voor ogen ziet en even later schijnt de zon weer en zie je de damp van de weg afkomen. Ook zagen we overal tussen de bergen lage bewolking hangen, heel apart. Vlak voor onze auto stak ineens een hertje over, gelukkig was ie razendsnel.

We hadden vanmorgen bij de supermarkt nog brood, vleeswaren,kaas e.d. gehaald, dus halverwege hebben we bij een picknickplek gegeten. Nu nog houtskool en hamburgers op de bbq gooien en we zijn echte Amerikanen. Uiteindelijk kwamen we om 18.30 uur aan in Asheville, waar we bij een Days-Inn hotel overnachten.'s Avonds hebben we bij een (echt) bbq restaurant gegeten, Ruby's BBQ Shack. Deze leek meer op een bbq restaurant, ze hadden daar 2 planken vol met bbq sauzen staan, dat was dus moeilijk kiezen. Het eten was heerlijk maar.............. Marcel wint nog steeds met zijn bbq!