15 juli 2010

President Obama helaas niet thuis :-(

13 juli 2010

Vandaag hebben we Washington bekeken. Natuurlijk als eerste het Witte Huis bezocht. Met de auto kan je er helemaal niet meer komen, vanachter een hek konden we het Wiitte Huis zien liggen. Helaas Obama was niet thuis dus maar weer snel verder.


Verder hebben we een gedeelte van de National Mall gelopen. Toch de jongens nog wat van de geschiedenis meegeven! We hebben de naald gezien en natuurlijk het monument van Abraham Lincoln bezocht. Uit de verte hebben we het Capitol nog zien liggen. Maar iedereen vond het wandelen (zeker met de warmte) wel mooi geweest, dus op naar het Smithsonian luchtvaart museum. Daar was van alles te zien dat met vliegtuigen te maken heeft. Marc heeft nog een vlucht met een flightsimulator gemaakt en kwam er helemaal enthousiast uit. Na al die inspanningen had niemand meer echt zin om uit eten te gaan, dus pizza gehaald en in het hotel opgegeten. Daarna wilden Marcel, Jesse en Marc zwemmen. Maar helaas het begon te onweren en flink te regenen en ondanks dat het zwembad overdekt was mocht er niet gezwommen worden. Dus hebben ze maar gezellig met mij mee gesport :-)

14-7-2010

Vertrokken uit Washington en op naar het tweede luchtvaartmuseum in de buurt van het vliegveld. Dit museum sprak wat meer aan. Hier waren de echte grote vliegtuigen te zien. We hebben o.a. de Enola Gay, de Blackbird en een Concorde gezien. Ook hebben de Spaceshuttle de Enterprise gezien, echt een enorm ding!Daarna nog wat geshopt, waarbij Marcel en ik ons weer ontzettend hebben gedragen. En toen op weg naar Front Royal waar we morgen gaan Kajakken (hummm). We zitten in een hotel in het plaatsje Strasburg. Er zou, tot grote vreugde van Marc, een zwembad bij zijn. Juist dat bleek het Community zwembad aan de overkant te zijn. Een nogal koud en oud zwembad, dus we waren vrij snel uitgezwommen. 's Avonds heeft Marcel nog even laten zien over welke rivier we gaan kajakken en gezegd dat het echt rustig water is hier beneden........ Right maar we worden eerst ergens naar boven gebracht dus ik houd mijn hart vast. Maar dat lezen jullie morgen wel. Verder hebben we nog gebowld, dus we zijn lekker sportief bezig geweest.

Amish gezocht...

12 juli 2010

Het programma van vandaag was dat we eerst zouden gaan shoppen, dan echt toeristje spelen, dan wat leuks gaan doen en daarna nog wat leerzaams.
Oftewel eerst naar de Philadelphia Premium Outlet Stores.
Eigenlijk was de planning zondag na het ophalen van de auto naar de Woodburry Common Outlet Stores gaan. Dat is zo’n beetje de grootste factory outlet mall in de States met meer dan 200 stores, maar ik had op verschillende plekken gelezen dat deze qua prijzen toch wat tegenviel. Bovendien hadden we natuurlijk de finale in Philly, dus we hadden al besloten dat we dan maandag maar in Philadelphia naar de outlet mall zouden gaan. Om 9 uur gingen we weg van het hotel en het was een uurtje rijden.
Daar aangekomen maar eerst even bij Starbucks een klein ontbijtje gedaan en daarna beginnen met lopen.

Marc wilde graag een zonnebril dus we liepen eerst de SunGlass Hut in. De SunGlass is zo’n keten die veel van die stalletjes heeft in malls en waar je dus leuke prijzen verwacht. Ze hadden nu Sale (stond heel groot op het raam), wat betekent dat je 2 zonnebrillen voor de prijs van 1 kunt kopen. De 2 voor 1 was maar een heel klein gedeelte van de collectie en toen we een de prijzen bekeken zijn we maar weer gauw weg gegaan. Een Rayban voor $ 140 !! Dat betaal je er in Nederland nog niet eens voor. Gelukkig was er 2 winkels verder nog een zonnebrillenwinkel met wel heel redelijke prijzen, en Marc is nu de gelukkige eigenaar van een hele coole zonnebril. Hij gaat er ook steeds meer uitzien als een Californian Colle Dude.Toen de Nike store in.Daar werd er ingeslagen door Jesse, Marc en Petra. Allemaal nieuwe schoenen en Jesse ook een paar t-shirts. Prijzen zijn vergeleken met Nederland ondanks de “slechte” koers van de Euro nog steeds heel goed en bovendien hadden we via eBay al in februari een stel Nike Giftcards ingekocht. De koers was toen nog heel goed.
Na Nike nog even bij Adidas gekeken maar daar was het toch minder dan bij Nike. Toen bij Timberland waar Jesse nog een paar slippers kocht. Bij Tommy zijn we maar niet meer naar binnen gegaan. We hadden er geen Cards meer voor en hadden eigenlijk ook niks nodig.

Toen werd het tijd om weer op weg te gaan.
Ik wilde graag nog even langs Fred’s Music & BBQ Store. Dat is een winkel die veel op het BBQ-forum wordt besproken en natuurlijk wil je daar dan even langs als je toch “in de buurt” bent. Dus na een lunch bij KFC kwamen we daar aan. En inderdaad was er herel erg veel te vinden. Ik heb uiteindelijk een grote pot met 2-en-een-halve kilo Big Butt Rub gekocht, een plate setter en 2 bussen droge rub die we hier tijdens de vakantie op de BBQ gaan gebruiken.
Marc wile nog een banjo kopen (de helft van de winkel stond vol met instrumenten) maar Petra heeft ‘m dat uit z’n hoofd kunnen praten :-)

Voor zover het shoppen.
Toen werd het tijd om nog meer toeristje te gaan spelen en gingen we rijden door Lancaster County op zoek naar Amish. Leuk, mensen in koetsjes, de vrouwen in bonte jurken en de mannen met baarden in zwarte pakken (of spijkerbroeken met bretels) met een hoed op…. Not.
Geen koets gezien. Na een uur hebben we het opgegeven en werd het tijd voor wat leuks.
Op het AllesAmerika-forum had ik gelezen dat je in Hershey bij de Hershey-fabriek een tour kon doen, dus dat zijn we gaan doen. Toen we daar aankwamen begon het al lichtjes te regenen  Rond de Hershey chocolade fabriek is een pretpark gebouwd en je krijgt er een kleine tour in een karretje waarin wordt uitgelegd hoe de Hershey bars worden gemaakt.

Zoiets als bij Coca Cola in Atlanta en Dole (ananas) op Hawaii.
Heel leuk gedaan en als je uit het karretje komt, kom je in een hele grote hal met merchandise en kun je je hart ophalen aan alles wat Hershey is. Zolang je maar betaald natuurlijk. En belangstelling was er genoeg !

Inmiddels was het begonnen met stortregenen dus nadat we binnen wat hadden rondgelopen hadden we geen zin (en ook geen tijd) om buiten nog rond te lopen.
We wilden namelijk ook nog naar Bass Pro en naar Gettysburg.
Bass Pro hebben we nog gehaald. Het was weer een onwijs grote winkel met alles op het gebied van Outdoors lifestyle. Boven de deur staat heel groot: Welcome to fishers, hunters and all other liars, dus dat geeft wel aan hoe de klantenkring in elkaar zit.

Binnen hadden ze een grote waterval met daaronder een groot waterreservoir met vissen. Verder veel opgezette beesten voor de sfeer. Echt een aanrader voor wie er eens een tegenkomt en niet weet wat het is.

Daar hebben we een uurtje rondgelopen en toen wilden we naar Gettysburg. Maar intussen was het al 6 uur en naar Washington was ook nog ruim 2 uur rijden, dus hebben we het leerzame van vandaag maar overgeslagen.
In Washington zitten we in het Sheraton naast het Pentagon. Het is een goed hotel met een goeie kamer. Helaas werkt het internet niet, maar daarom konden we om 10 uur al gaan slapen wat ook wel goed uitkwam.