14 augustus 2008

Change of plans!!

12 augustus 2008


Change of plans! In plaats van vandaag naar Sequoia te vertrekken hebben we besloten 1 dag langer hier te blijven. Dit om de laatste verrassing te kunnen doen…… de ballonvaart, die is namelijk al 2x uitgesteld in verband met het weer. De ballonvaart is vanuit Temecula, een plaatsje op 1 uur rijden van L.A. Het is ’s morgens vroeg, bij zonsopgang zodat het ook nog niet te warm is (anders gaat de ballon niet omhoog). De afgelopen 2x keer was het weer te onstabiel en dan gaat het niet door. Voor woensdagochtend hadden ze nog plek voor ons en omdat dit toch wel heel erg leuk is om mee te maken, hebben we besloten een dag later naar Sequoia te gaan. We zijn de rest van de dag naar Venice Beach gegaan en hebben daar over het strand en de promenade gewandeld, daarna zijn we in de file naar Temecula gereden, zodat we morgenochtend niet zo ver hoeven te rijden, we moeten namelijk om 5.30 uur aanwezig zijn!


13 augustus 2008


Om 4.50 uur ging de wekker vanmorgen!

En om 5.30 uur waren we bij Vineyard Maurice, daar werden we opgepikt door een stretched limo!!! Hebben we daar ook een keer ingezeten. Vanaf daar werden we naar de plek gebracht waar de ballon de lucht in zou gaan. We waren met totaal 10 mensen.

Toen we aankwamen waren ze al druk bezig met de ballon uitvouwen. Als je het van dichtbij ziet is het een reusachtige ballon. De ballon werd eerst met 2 grote ventilatoren opgeblazen en zodra dat gebeurd was werd het vuur erin geblazen om de lucht te verwarmen. Zodra ze dit gingen doen moesten we gauw de mand inklimmen, want dan gaat de ballon omhoog.


Eenmaal de lucht in was het schitterend, soms ging de ballon heel hoog en soms scheer je over de toppen van de bomen (afhankelijk van de luchtstroom). Marcel heeft nog 2 sinasappels kunnen plukken. Het landen was ook erg leuk. We waren gewaarschuwd dat dit soms erg “bumpy” kan zijn, maar dat is bij ons niet gebeurd. De plek waar ze oorspronkelijk wilden landen lukte niet, dus werd er een andere plek uitgekozen. Terwijl de ballon in de lucht is, rijdt beneden de auto met aanhanger (voor de ballon) mee om de ballon, als we eenmaal geland zijn, zo snel mogelijk op te ruimen en mee te nemen. Dit om zoveel mogelijk overlast te voorkomen voor de mensen waar de ballon terecht komt. Uiteindelijk zijn we tussen 2 huizen geland op een stuk grond. Natuurlijk kan je niet allemaal tegelijk uitstappen, dan vliegt de ballon weer weg. Als je eenmaal uitgestapt bent, moet je dan ook aan de mand hangen om em op de grond te houden. De stretched limo stond ons al op te wachten en die heeft ons teruggebracht naar vineyard Maurice. Daar hebben we nog een champagne/cider ontbijt gehad. Het was een hele geslaagde ochtend en erg leuk om alles vanuit de lucht te bekijken.


Na de ballonvaart zijn we vertrokken naar Sequoia dat was nog een rit van ruim 4 uur. We zitten in het Sequoia motel, een klein familiemotel, erg knus. Het is hier weer erg warm (37 gr.)

Dus besloten we om vandaag het park niet meer in te gaan, dat doen we morgen. We hebben de rest van de middag lekker gezwommen en geluierd.