1 augustus 2008

Viva Las Vegas!!!

31 juli 2008

Vandaag hebben we door Lake Mead gereden, het blijkt ook een natuurpark te zijn met meren, m
aar geen strandjes om te zwemmen. De omgeving is nog steeds woestijnachtig. Na twee meren bezocht te hebben, waarvan er 1 bijna droog stond, hebben we het opgegeven en zijn we naar Las Vegas gereden. We logeren in het Excalibur hotel, we hebben besloten om nog 1 dag langer hier te blijven, ze hebben namelijk 4 zwembaden dus Marc is helemaal blij. We blijven dus tot zondag in Las Vegas. ’s Middags zijn we gaan zwemmen, zolang je in het zwembad blijft gaat het goed, maar als je eruit gaat en gaat zitten is het ontzettend heet! We zijn dus, met uitzondering van Marc die lag alleen maar in het zwembad, niet al te lang aan het zwembad gebleven. We zitten dus in het Excalibur hotel, in tower II, op de 23e etage en kijken uit op de zwembaden en over Las Vegas uit, gedeeltelijk op de Strip, dus vooral ’s avonds hebben we een erg mooi uitzicht. ’s Avonds hebben we nog een gedeelte over de Strip gelopen, het was errug warrum en benauwd! Jesse en Marcel hebben allebei nog een hoed gekocht voor de verrassing morgenochtend. Marc en ik hadden er al één gekocht. Daarna zijn we op tijd gaan slapen want om 7.00 uur morgenochtend worden we al opgehaald.

1 augustus 2008

Om 6.00 uur ging de wekker af en om 7.00 uur werden we opgehaald door een busje. We gaan vandaag paardrijden in de Hidden Valley!!! De rit naar de ranch duurde ongeveer 45 minuten. Aang
ekomen op de ranch werd er kort uitgelegd hoe je het paard kon aansporen en sturen, hoe je moest zitten bergopwaarts en bergafwaarts. Marcel zat op het grootste paard Goliath (heeft vroeger shows gedaan in Excalibur), Jesse reed op Blackberry Wine, Marc op Joe (speciaal voor kinderen) en ik op Kaluha (een getemde Mustang, was vroeger een wild paard). Kaluha bleek een snoeper te zijn, ze dook iedere keer de bosjes in om lekker te grazen en ook lekker eigenwijs (hoe toepasselijk). We hebben 2 uur gereden en het was geweldig! Door de vallei en de bergen (echt hoog), je voelde je gewoon een cowboy! Ondanks dat het zo vroeg was, was het gewoon al heel erg heet. Onderweg hebben we nog een salamandertje, een haas en konijntje gezien, geen slangen of andere gevaarlijke dieren. Brian, onze begeleider vertelde dat hij soms te paard ratelslangen vangt met een haak. Brian gaat zijn hele leven al met paarden om, hij is geboren op een ranch in Texas en zijn grootouders zijn Nederlands. Na de rit stonden er bbq’s klaar met een kok die hamburgers, kip en filetlapjes klaar maakte. Na de lunch konden we kiezen of we te paard naar de ranch terugwilden of met het busje. Dat werd dus te paard! Rond 13.00 uur waren we terug in het hotel. We waren het er alle vier over eens dat het een ontzettend leuke ochtend geweest is!