29 juli 2008

Update tot en met 28 juli 2008!


26 juli 2008

Na een lekker ontbijt waarbij Jesse en Marc een echt Lumberjack breakfast (houthakkerso
ntbijt) gegeten hadden zijn we naar Fishermanswharf gewandeld. Bij Bike and Roll hebben we fietsen gehuurd en zijn we gaan fietsen. Bike the Bridge so to say. We zijn vanaf San Francisco via The Golden Gate, Sausalito naar Tiburon gefietst. Het was een leuke maar ook pittige rit, m.n. Marc vond het heel zwaar vooral de berg op, maar we hebben elkaar er doorheen gesleept en bijelkaar 34 km. gefietst door de bergen!!!! Jesse was in topvorm en fietste bijna moeiteloos de bergen op!In Tiburon aangekomen wilden we met de ferry terug, helaas waren we niet de enige
n die dit bedacht hadden, dus stond er al een file van fietsen en konden we helaas niet meer mee met de ferry van half 5, dit betekende dat we tot 10 voor half 7 moesten wachten op de volgende ferry, daar konden we gelukkig wel op. Marc was al bang dat we het hele stuk weer terug moesten fietsen! Na het terugbrengen van de fietsen en een discussie over de waardebonnen die we inleverden, waarbij ze uiteindelijk toch instemden, hebben we een hapje gegeten bij Denny’s en zijn we teruggelopen in een rap tempo naar het hotel. Het was een intensieve, sportieve maar ontzettend leuke dag.


27 juli 2008

En onze eerste week zit er alweer op! Na een co
ntinental breakfast in het hotel zijn we in de auto gestapt om richting Yosemite te gaan. Eerst nog even bij de outlet mall wat spullen gekocht, onderweg nog een koelbox gekocht en toen in de auto. We zitten nu in een Best Western motel in Mariposa., dit ligt ongeveer 40 mijl van Yosemite af. Hier woeden ook bosbranden, er is veel rook in de lucht en we hebben ook blushelicopters zien vliegen. Tot grote vreugde van Marc heeft dit hotel een zwembad. Vanavond gaan we een pizza halen en morgen wordt het wandelen in Yosemite!


28 juli 2008


’s Nachts bleek de brand bij Mariposa erger geworden, omdat we niet zeker wisten of de weg van en naar Yosemite afgesloten zou worden vanwege de brand besloten we om vandaag maar uit te checken in het motel. Achteraf maar goed ook, want de weg werd ’s middags inderdaad afgesloten en we konden dus ook niet meer terug naar Mariposa.


De heenweg naar Yosemite was de weg dus nog wel open, in Mariposa zelf kwamen we ontzettend veel brandweerauto’s tegen en ook de weg naar Yosemite was vol met brandweer. Op de weg naar het park werd het uitzicht steeds slechter door de rook en werd de brandlucht ook steeds sterker. Op een gegeven moment zagen we dus ook aan de overkant van de weg de berghelling in de brand staan. De brandweer is er vooral alert op dat de brand niet overspringt naar Yosemite. In Yosemite zelf was de stroom afgesloten en er waren maar weinig winkels open die op noodaggregaten draaiden. We zijn naar het laagste punt van Glacier falls gelopen, daar aangekomen is Jesse via de rotsblokken verder ophoog geklommen, Marcel een stukje en Marc heeft lekker beneden in het water gespeeld. Ik heb iedereen aangemoedigd in het zonnetje ha,ha.

Daarna zijn we met de auto verder door Yosemite gereden en uiteindelijk in het plaatsje Bishop terechtgekomen, waar we in een Motel 6 logeren. We blijven hier 2 nachten. Morgen gaan we het rustig aandoen, we gaan een meer in de buurt zoeken en daar lekker zwemmen en zonnen en misschien nog een stukje wandelen.