26 juli 2008

Aangekomen in San Francisco!

24 juli 2008


Om kwart over vier vanmorgen ging de wekker af. De shuttlebus kwam ons namelijk al om 5 uur ’s morgens ophalen om ons naar het vliegveld te brengen. We vertrekken net op tijd uit New York, want het regent pijpenstelen. Het inchecken bij JFK ging lekker snel, bij de securitycheck duurde het allemaal wat langer. Hier moet ook iedereen schoenen uit (arme beveiligers). Om 8.40 uur vertrok de vlucht naar San Francisco. Het vliegtuig zat wederom helemaal vol, helaas dit keer geen upgrade naar businessclass. De vlucht duurde 6 uur en omdat het in San Francisco weer 3 uur vroeger is dan in New York, was het 12.00 uur toen we aankwamen. Bij Alamo hebben we de auto opgehaald, een Chevrolet Van, dus lekker ruim en toen naar San Francisco. We verblijven tot zondag in het Opal Hotel, dit ligt iets buiten het centrum, maar het is goed te lopen. In San Francisco is het lekker zonnig. Nadat we onze koffers hadden neergezet en even hadden uitgerust zijn we naar een grote Outlet Mall gereden. De eerste winkel die we tegenkwamen was Tommi Hilfiger, dus Marcel kon lekker zijn gang gaan, daarna zijn we ook nog naar Timberland gegaan, daar heeft Jesse 2 paar schoenen gevonden die goed zaten, ik 1 paar en vooruit :-) Marcel ook 1 paar, alleen Marc heeft nog niets maar zondag gaan we hier nog naar terug dan hebben we iets meer tijd. Omdat het best een lange dag was, ging bij ons allemaal om 22.00 uur het licht uit en was familie van Oostveen in diepe rust.


25 juli 2008


Vandaag wordt een “wandeldag”. Het plan was om eerst naar een IHOP restaurant te gaan, helaas wees de Tommy van Marcel niet helemaal (helemaal niet) goed de weg dus hebben we uiteindelijk maar ontbeten bij Burger King. Omdat dit ook bij het beginpunt van de Cabletram was, wilden we met de Cable naar Pier 39, maar tot onze schrik stond er een gigantische rij bij de kaarverkoop en een nog grotere rij voor de Cable tram! Dat hebben we dus maar niet gedaan, dus zijn we (zoals het plan eerst was) maar gaan lopen.
Via Chinatown (blijft leuk in San Francisco) en een paar steile hellingen naar boven en beneden kwamen we aan bij Pier 39. Ook daar was het weer erg gezellig, de zeeleeuwen lager er lekker in het zonnetje te “oinken”.


Morgen is het plan om te gaan fietsen vanaf Pier 39 en dan over de Golden Gate en via Sauselito terug met de ferry. Via Chinatown zijn we weer terug gewandeld naar het hotel. Ook nog een grote koffer gekocht, voor alle extra spullen die we nu al hebben. ’s Avonds zijn we naar een baseballwedstrijd gegaan.


De Giants tegen de Arizona Diamondsbacks. Helaas verloren de Giants met 10 – 2. Maar de sfeer was er ontzettend gezellig en relaxt heel anders dan een voetbalwedstrijd in Nederland! Jesse en Marc hebben allebei nog een grote Giantsvuist gekocht waar een beker drinken in kan. Jullie lezen het wel, het was weer een actief dagje, eens kijken of we morgen tegen de bergen op kunnen fietsen!!