16 februari 2008

De voorbereiding

Als dan eenmaal de bestemming bekend is en het reisplan is duidelijk dan kun je gaan beginnen met voorbereiden.

Nog even over de keuze van de bestemming : de jongens mochten kiezen tussen het huren van een villa in Florida en vandaar van alles bekijken in het oosten van de US of met een auto gaan trekken in het westen van de US en ze hebben dus gekozen voor het laatste.

Allereerst is daar natuurlijk de keus tussen de vliegmaatschappijen. We hebben in het verleden met verschillende maatschappijen gevlogen en Delta Airlines is daarbij wel heel goed bevallen. Bovendien zijn ze een van de goedkopere maatschappijen en hebben ze een vliegmijlenprogramma waar we al lid van zijn.

Het wordt dus Delta Airlines. Dus ook maar gauw de jongens aangemeld voor hun SkyMilesprogramma… je weet maar nooit waar het goed voor is, al is het maar om hun vliegmijlen te verkopen op eBay :-).

Over eBay gesproken ; ik ben ondertussen helemaal verslaafd geraakt aan die veilingsite. Het is echt de grootste zwarte markt op de wereld. Van wandelschoenen tot creditcards voor winkels tot tickets voor Disneyland en tot allerlei couponnen om bij McDonald’s / KFC / Denny’s / BK etc. kortingen te krijgen. Ik heb er al van alles aangeschaft.

En waar je dus op moet letten is dat je je in de hitte van de strijd (hebbe,hebbe,hebbe..) niet laat verleiden tot het teveel betalen. eBay heeft tegenwoordig een systeem van automatisch bieden ; je geeft in hoeveel je maximaal wilt betalen en dan beginnen zij met het eerst mogelijke bod en als iemand daar overheen gaat reageert eBay voor jou tot je maximum is bereikt. Tot zover gaat het nog goed…

En daarna krijg je bericht van eBay dat je bent overboden. En je gaat eens kijken, ziet dat de overbieder slechts 1 dollar boven jouw bod zit, dus je biedt nog eens een dollar hoger… Maar de overbieder heeft waarschijnlijk ook een hoger maximum ingesteld dus eBay laat direkt zien dat je weer een dollar bent overboden… dus ook maar weer een dollartje hoger bieden. En omdat er meteen wordt gereageerd ga je daar ook weer overheen. Ongemerkt ga je dus een stuk meer betalen (als je wint) dan dat je in eerste instantie wilde.

Tegenwoordig doe ik (bij de dingen die ik wel graag wil maar niet heel supergraag) dus een bod met wat ik wil betalen en wacht maar af of ik heb gewonnen of niet.

Wat de taktiek is bij de dingen die ik (en andere mensen) wel supergraag wil hebben leg ik volgende keer uit.